A co powiecie na specjał, którego receptura sięga średniowiecza?

Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli, to jedno z najpopularniejszych dań skandynawskich!

W dosłownym tłumaczeniu Gravlax oznacza „pogrzebanego łososia”. Receptura tego dania została opracowana wieki temu przez skandynawskich rybaków, którzy doprawiali mięso łososia, a następnie zakopywali je w ziemi, przykrywając korą brzozy. Proces fermentacji zachodził pod wpływem napływających morskich fal.

Jak kiedyś, tak i dziś do przygotowania tego specjału nie używamy chemii ani konserwantów!
Bazujemy na tradycyjnej recepturze, dbając o Twoje zdrowie i zrównoważoną dietę.

Zamów Gravlaxa już teraz

Gravlax dostępny jest w wersjach:

  • w burakach z pomarańczą
  • z pomarańczą i cytryną
  • z gruszką i limonką
  • z mandarynką i miętą
  • na sposób pikantny

Sprawdźkoniecznie

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore

Podobneartykuły

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore

Czywiesz, że...?

Test

0