A co powiecie na specjał, którego receptura sięga średniowiecza?
Gravlax, czyli łosoś peklowany w soli, to jedno z najpopularniejszych dań skandynawskich!
W dosłownym tłumaczeniu Gravlax oznacza „pogrzebanego łososia”. Receptura tego dania została opracowana wieki temu przez skandynawskich rybaków, którzy doprawiali mięso łososia, a następnie zakopywali je w ziemi, przykrywając korą brzozy. Proces fermentacji zachodził pod wpływem napływających morskich fal.
Jak kiedyś, tak i dziś do przygotowania tego specjału nie używamy chemii ani konserwantów!
Bazujemy na tradycyjnej recepturze, dbając o Twoje zdrowie i zrównoważoną dietę.
Zamów Gravlaxa już teraz
Gravlax dostępny jest w wersjach:
- w burakach z pomarańczą
- z pomarańczą i cytryną
- z gruszką i limonką
- z mandarynką i miętą
- na sposób pikantny








